Author Message

<  General  ~  Anthrax

PostPosted: 24 Jun 2011, 21:16
User avatarBandmemberPosts: 11448Joined: 04 Jan 2006, 13:47
Vorige week nog Persistence Of Time gedraaid bij Remco in de auto. Nu een nieuw nummer beschikbaar, met Joey Belladonna op zang. Ik vind 'm vet:

http://www.nuclearblast.de/en/label/mus ... ht-em.html_________________
We are what we listen to
Offline Profile WWW
PostPosted: 27 Jun 2011, 09:49
User avatarBandmemberPosts: 13366Location: Den BoschJoined: 04 Jan 2006, 13:19
Staat nu aan. Ik ben er down mee. THRASH!_________________
"Als je een jong menneke bent en heterosexueel is Eddie gewoon echt supergaaf."
Remco Tuns - 2009
Offline Profile WWW ICQ
PostPosted: 06 Jun 2014, 15:24
User avatarBandmemberPosts: 11448Joined: 04 Jan 2006, 13:47
Hebben wij 'm zaterdag toch nog mooi even gezien!

Jon Dette will fill in for drummer Charlie Benante on the first few weeks of ANTHRAX’s 29-city European tour that kicked off May 27, in Barcelona, Spain and runs until July 12 in Balingen, Germany. Benante, who had surgery on his hand last summer and has been going for regular physical therapy up until just recently, thought he’d be back to 100% for the Carolina Rebellion and Beale Street Music Festival shows that ANTHRAX also did earlier this month.

“Playing those shows, I realized I'm just not quite there yet,” Charlie said, “especially for the schedule ANTHRAX has on these European dates. I’m hoping to join the tour for the last couple of weeks, but until then, we all appreciate that Jon can sit in for me.”

Benante plans to be drumming on ANTHRAX’s handful of North American dates later this summer that include Heavy MTL in Montreal and the MOTÖRHEAD Motorboat Cruise set for late September with MOTÖRHEAD, MEGADETH, Zakk Wylde and others. Following these dates, ANTHRAX will enter the studio to write and record their follow up to 2011’s Grammy-nominated »Worship Music«, named "Metal Album of the Year” by fans and in media outlets across the globe._________________
We are what we listen to
Offline Profile WWW
PostPosted: 20 Feb 2017, 15:27
User avatarBandmemberPosts: 11448Joined: 04 Jan 2006, 13:47
HET KONINGSNUMMER VAN ANTHRAX
18 FEBRUARI 2016

Het werd de New Yorkse thrashers van Anthrax de laatste jaren nogal eens verweten, verworden te zijn tot een veredelde coverband. Tijdens recente supportshows en festivaloptredens bestond vaak twintig tot dertig procent van de set uit nummers van andere artiesten. De vijf heren lijken de kritiek ter harte genomen te hebben. Met de dertigste verjaardag van doorbraakplaat Among The Living (1987) en het sterke studioalbum For All Kings (2016) als uitgangspunten begonnen ze op 9 februari aan hun Europese Among The Kings-tour. Tien dagen later tovert Anthrax door middel van een integrale vertolking van eerstgenoemde release en een set met door de fans gekozen eigen materiaal de Ronda-zaal van TivoliVredenburg om tot een moshend gekkenhuis.

Dat de enthousiaste publiekreactie ook een keerzijde kent, blijkt halverwege de avond. Tijdens een korte ombouwpauze tussen de twee akten wijst een medewerker van de Utrechtse concertzaal de toeschouwers op de aanwezigheid van zakkenrollers. In het geduw en getrek van de moshpit zijn al verschillende mobiele telefoons ontvreemd. De zaal is gewaarschuwd. Een smet op het blazoen van een glorieuze en broederlijke metalavond. Toch laat het hoofdzakelijk mannelijke publiek zich niet uit het veld slaan. Anders dan bij eerdere shows in Groot-Brittannië zijn misschien niet alle kaarten verkocht, na introtune Impaled komen de voorste rijen van de goedgevulde zaal direct in beweging.

Frontman Joey Belladonna geldt als grootste aanjager. Niet alleen is hij uitstekend bij stem en haalt hij zelfs de hoogste uithalen, ook werken zijn energie en presentatie aanstekelijk. Hij rent het podium over, geeft handjes, maakt oogcontact, strooit met de plectrums van bassist Frank Bello en betrekt zelfs de achterste rijen bij de show. Het podiumgeheel oogt verzorgt, van de backdrop met de hoesafbeelding van For All Kings, tot de uniforme, zwarte outfits, inclusief Motörhead-logootjes als eerbetoon. De band – Bello, gitaristen Scott Ian en Jon Donais en drummer Charlie Benante – speelt nagenoeg foutloos en het geluid is uitstekend. Zelfs de vrees of Benante het vanwege zijn jarenlange carpaletunnelsyndroomklachten wel volhoudt om ruim twee uur te drummen, blijkt ongegrond. Hij lijkt soms zijn pijn te verbijten, maar elke klap is raak.

De eerste set bestaat uit acht songs die de fans kozen uit een longlist van ruim veertig tracks. Er klinken oude nummers als A.I.R., het luidkeels meegezongen Madhouse en Medusa. Maar ook nieuwe albums komen aan bod met onder meer Evil Twin en Blood Eagle Wings. Geen wonder dat Belladonna tijdens zijn welkomstpraatje ‘Metal is alive’ roept. Helemaal als blijkt dat er niet alleen oude metalheads in spijkerjacks vol patches vooraan staan, maar ook een grote groep jonge thrashers; jongens en meisjes. De altijd zo actieve Ian springt wat minder rond dan normaal en sologitarist Donais (Shadows Fall) houdt zich wat afzijdig. Gelukkig houdt Bello van aandacht. Dat doet hij met sterke achtergrondvocalen, veel mimiek en een actieve houding met zijn rechtervoet naar voren en de bas op zijn knie. De fans gooien de vuisten in de lucht en dansen en moshen continu. En als bij setafsluiter Be All, End All ruimte is voor een Bro Hymn-achtig woohoo-moment, grijpt de zaal die kans met beide handen aan.

Voor de tweede set pakt de groep uit met een frisse backdrop die het artwork van Among The Living combineert met de koningselementen van For All Kings. Aan weerszijden van het drumpodium staan verhogingen die door middel van twee trapjes te beklimmen zijn. De band komt na tien minuten pauze op na het Blues Brothers-intro I Can't Turn You Loose en wordt daarbij begeleid door stoomfonteinen. De negen nummers van het album uit 1987 zijn geshuffeld. Toch opent de set met de titeltrack en Caught In A Mosh. De band speelt vol overgave, waardoor de security het druk heeft met crowdsurfers en mannen die het podium willen beklimmen. Belladonna houdt alles goed in de gaten en maant de grootste rouwdouwers tot kalmte. Toch kan hij niet voorkomen dat de vlam in de pan slaat. Tot groot genoegen van de band.

Aangespoord door het publieksenthousiasme soleert Donais nog net iets beter en doet Ian eindelijk zijn grote stappen-dansje. Als hij daarna even het woord neemt, bedankt hij Nederland voor de vele jaren van support en vertelt hij dat A Skeleton In The Closet nog steeds zijn albumfavoriet is. Belladonna, die een deel van zijn zwartgeverfde haar bedekt met een Anthrax-muts, neemt op zijn beurt van de gelegenheid gebruik om voorafgaand aan Efilnikufesin (N.F.L.) een stukje Whole Lotta Love te zingen. Daarna gaat hij snel over in het refrein van het eigen nummer, om maar niet weer beticht te worden van overmatig coveren. De zaal vergeeft het hem en neemt de zangdiensten uiteindelijk van hem over. Via een korte gitaarsolo die overgaat in A.D.I./Horror Of It All komt de groep via een inleidende drumsolo uit bij albumhit Indians. De zaal kolkt en doet de door Ian geïnitieerde war dance. Na zo’n geweldige show mag Anthrax uiteindelijk dan toch een cover doen. Om met Antisocial niet alleen af te zwaaien, maar ook de zakkenrollerij van vanavond treffend te benoemen.

Door Wouter Dielesen (http://www.twitter.com/wouterdielesen) / Fotografie: Niels Vinck

Gezien: 17 februari 2017, TivoliVredenburg, Utrecht_________________
We are what we listen to
Offline Profile WWW

Display posts from previous:  Sort by:

All times are UTC + 1 hour
Page 1 of 1
4 posts
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest
Search for:
Post new topic  Reply to topic
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum